itulau_fanua

tala fou

O a Aʻafiaga o le Paʻu Taua i Vietnamese Cotton Imports

O a Aʻafiaga o le Paʻu Taua i Vietnamese Cotton Imports
E tusa ai ma fuainumera, ia Fepuari 2023, na faaulufale mai ai e Vietnam le 77000 tone o le cotton (maualalo atu i le averesi o oloa faaulufale mai i le lima tausaga talu ai), o le faʻaititia o le 35.4% i lea tausaga ma lea tausaga, lea e 74% le faʻatauina o pisinisi mai fafo. o le aofa'i o oloa fa'aulufale mai o lea masina (o le aofa'i fa'aulufale mai i le 2022/23 e 796000 tone, ose fa'aitiitiga i lea tausaga ma lea tausaga e 12.0%).

I le maeʻa ai o le faʻaititia o le 45.2% i lea tausaga ma lea tausaga ma le faʻaititia o le masina i le masina e 30.5% i le faʻaulufaleina mai o le cotton i Vietnam ia Ianuari 2023, na toe paʻu malosi ai le gaosiga o le cotton mai Vietnam i lea tausaga ma lea tausaga, ma se siʻitaga tele pe a faʻatusatusa i le muamua. masina o lenei tausaga.O le aofa'i fa'aulufale mai ma le fua o le cotton Amerika, cotton Brazil, cotton Aferika, ma le cotton Ausetalia o lo'o i luga.I tausaga talu ai nei, o le tele o oloa auina atu i fafo o le cotton Initia i le maketi Vietnamese ua matua pa'ū, ma faʻailoga o le faʻasolosolo malie.

Aisea na pa'ū ai le aofa'i o le cotton i Vietnam i lea tausaga ma lea tausaga i masina talu ai?O le faʻamasinoga a le tusitala e fesoʻotaʻi saʻo i mea nei:

O le tasi ona o le aafiaga o atunuu e pei o Saina ma le Iuni a Europa, lea ua faasolosolo ona faaleleia a latou tapu i luga o le cotton faaulufale mai i Xinjiang, Vietnam ie ma lavalava auina atu i fafo, lea e sili ona fesootai ma le filo filo Saina, ie efuefu, ie, lavalava. , ma isi, ua matua taofiofia foi, ma ua faʻaalia le faʻaitiitia o le manaʻomia o le cotton.

Lona lua, ona o le a'afiaga o le si'itia o tului a le Federal Reserve ma le European Central Bank ma le maualuga o le tau, o le tamaoaiga o le cotton textile ma le fa'aaogaina o lavalava i atunu'u atia'e e pei o Europa ma le Iunaite Setete ua fesuisuia'i ma fa'aitiitia.Mo se faʻataʻitaʻiga, ia Ianuari 2023, o le aofaʻi o oloa faʻatau atu a Vietnam i le Iunaite Setete e $ 991 miliona (faʻatatau mo le vaega autu (tusa ma le 44.04%), ae o ana oloa auina atu i Iapani ma Korea i Saute e US $ 248 miliona ma le US $ 244 miliona. , fa'asologa, fa'aalia se fa'aititia tele pe a fa'atusatusa i le vaitaimi tutusa i le 202.

Talu mai le kuata lona fa o le 2022, ona o le ie ie ma lavalava pisinisi i Bangladesh, Initia, Pakisitana, Initonesia, ma isi atunuu ua i lalo ma toe faʻaleleia, ua toe faʻaleleia le tau amata, ma ua faʻateleina le tauvaga ma pisinisi ie ma lavalava Vietnamese. , fa'atasi ai ma fa'aletonu oka fai soo.

Lona fa, i le tulaga o le faʻaititia o le tele o tupe a le atunuʻu e faʻatatau i le US dollar, o le Faletupe Tutotonu o Vietnam ua faʻafefeina le tulaga o le lalolagi e ala i le faʻalauteleina o fefaʻatauaiga i aso uma o le US dollar/Vietnamese dong mai le 3% i le 5% o le tau ogatotonu. i le aso 17 o Oketopa, 2022, lea e le fetaui mo le fa'atauina atu o ie ma lavalava a Vietnam.I le 2022, e ui o le fesuiaiga o le Vietnamese dong e faasaga i le US dollar ua paʻu i le tusa ma le 6.4%, ae o se tasi lea o tupe a Asia ma le paʻu maualalo.

E tusa ai ma faʻamaumauga, ia Ianuari 2023, o le faʻatau atu o ie ma lavalava a Vietnam e tusa ma le 2.25 piliona tala Amerika, o le faʻaititia o le tausaga i le tausaga e 37.6%;O le tau fa'atau atu o vulu e US $225 miliona, o se fa'aitiitiga i lea tausaga ma lea tausaga e 52.4%.E mafai ona vaʻaia o le faʻaitiitia o tausaga taʻitasi i le faʻaulufaleina mai o le cotton a Vietnam ia Ianuari ma Fepuari 2022 e leʻi sili atu i faʻamoemoega, ae o se ata masani o manaoga tau pisinisi ma tulaga tau maketi.


Taimi meli: Mati-19-2023