itulau_fanua

tala fou

Tu'ufa'atasi Fa'aletonu le Tele, Fa'aauauina le Fa'aitiitiga o le Cotton i fafo atu o Pasila ia Aperila

E tusa ai ma faʻamatalaga faʻatau atu o oloa faʻatoʻaga mai le Matagaluega o Fefaʻatauaʻiga ma Fefaʻatauaʻiga a Pasila, ia Aperila 2023, na faʻataunuʻu ai e Pasila le cotton le 61000 tone o uta o loʻo auina atu i fafo, lea e le gata o se faʻaititia tele mai le auina atu o Mati o le 185800 tone o le cotton e leʻi faʻaaogaina (le masina). i le masina faʻaitiitia o le 67.17%), ae faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le 75000 tone o uta o le cotton Pasila faʻatusatusa ia Aperila 2022 (o le faʻaitiitia o le tausaga i le tausaga o le 55.15%).

I le aotelega, talu mai le 2023, o le cotton Pasila ua oʻo i le faʻaitiitia o tausaga taʻitasi mo le fa masina sosoo, ua matua faʻalauteleina ai le va pe a faʻatusatusa i tagata tauva e pei o le US cotton, Australian cotton, ma Aferika cotton auina atu i fafo ua matua alualu i luma.E tusa ai ma faʻamaumauga a le aganuʻu, ia Fepuari ma Mati, o oloa faaulufale mai a Saina o le cotton Brazil e tusa ma le 25% ma le 22% o le aofaʻi o oloa faaulufale mai o lena masina, i le faasologa, ae o oloa faaulufale mai o le cotton American tauva na maua mo le 57% ma le 55%, e sili ona taʻitaʻia Pasila. cotton.

O mafuaʻaga mo le faʻaauau pea o tausaga taʻitasi le paʻu o le cotton i Pasila talu mai le 2023 (243000 tone o le cotton na faʻatau atu mai Pasila i le kuata muamua, o le faʻaititia o le tausaga i le tausaga o le 56%) o loʻo aoteleina i le alamanuia e pei ona taua i lalo:

O se tasi o mafuaʻaga ona o le le lava o le tau o le cotton Brazilian i le 2021/22, o loʻo i ai i se tulaga le lelei pe a faʻatusatusa i le American cotton ma Ausetalia cotton.O nisi o tagata faatau Asia i Sautesasae ma Saina ua liliu atu i le cotton Amerika, cotton Ausetalia, cotton Sudanese, ma isi. i le 3%).

Lona lua, talu mai le 2023, o atunuu e pei o Pakisitana ma Bangladesh na feagai ma faigata i le faʻatinoina o konekarate cotton Brazil saini ona o le tele o le le lava o tupe faʻaagaaga mai fafo, ma o tagata faʻatau ma faʻatau atu suʻesuʻega fou ma konekarate sa matua faʻaeteete.O lo'o fa'ailoa mai e le'i fa'ato'a fo'i le mataupu o tusi fa'aaitalafu mo le mill mill/faioloa i Pakistan.

Lona tolu, o le faʻatau atu o le cotton Brazil i le 2021/22 ua maeʻa, ma o nisi o tagata faʻatau atu oloa ma tagata faʻatau oloa faava o malo e le gata ina faʻatapulaʻaina punaoa o totoe, ae o loʻo i ai foi faʻailoga maualalo e fetaui ma manaʻoga moni poʻo le fetaui o tagata faʻatau, e mafua ai le tele. pisinisi ie ma cotton e le fefefe e fai oka faigofie.E tusa ai ma le CONAB, o se kamupani sapalai oloa a le atunuu i lalo o le Matagaluega o Faatoaga a Pasila, ia Aperila 29, o le fua faatatau o le seleselega o cotton i Pasila mo le tausaga 2022/23 e 0.1%, faatusatusa i le 0.1% i le vaiaso talu ai ma le 0.2% i le vaitaimi lava e tasi tausaga talu ai.

Lona fa, ona o le siisii ​​pea o tului a le Federal Reserve, o le fesuiaiga o tupe moni a Pasila o loʻo faʻaauau pea ona paʻu i le tala Amerika.E ui lava e aoga mo le auina atu i fafo o le cotton Pasila, e le o se mea e faʻaogaina ai le cotton faʻaulufaleina pisinisi mai atunuu e pei o Saina, Asia i Sautesasae, ma Asia i Saute.


Taimi meli: Me-09-2023