itulau_fanua

tala fou

O loʻo faʻamoemoeina le gaosiga o Cotton a Initia e oʻo atu i le 34 Miliona Paila ile 2023-2024.

Na taʻua e le Taitaifono o le Indian Cotton Federation, J. Thulasidharan, i le tausaga faʻaletupe 2023/24 e amata mai ia Oketopa 1st, o le gaosiga o le cotton a Initia e faʻamoemoe e oʻo atu i le 33 i le 34 miliona bales (170 kilokalama i le pusa).

I le fonotaga faaletausaga a le Federation, na faasilasila ai e Thulasidharan e sili atu i le 12.7 miliona hectares o fanua ua totoina.I le tausaga nei, lea o le a faʻamutaina i le masina nei, e tusa ma le 33.5 miliona pulus o cotton ua ulufale i le maketi.E oo mai lava i le taimi nei, o loʻo totoe nai aso mo le tausaga o loʻo i ai nei, ma le 15-2000 bales o cotton ua ulufale mai i le maketi.O nisi oi latou e sau mai seleselega fou i le itu i matu o loʻo faʻatupulaia setete ma Karnataka.

Ua siitia e Initia le Tau Lagolago Laiti (MSP) mo cotton i le 10%, ma le tau maketi o loʻo i ai nei e sili atu i le MSP.Na taʻua e Thulasidharan e itiiti lava le manaʻoga mo le cotton i le fale gaosi oloa i lenei tausaga, ma o le tele o fale gaosi oloa e le lava le gaosiga.

Na taʻua e Nishant Asher, le failautusi o le federasi, e ui lava i le aʻafiaga o le paʻu o le tamaoaiga, ae o oloa auina atu i fafo o vulu ma ie ua toe maua talu ai nei.


Taimi meli: Oke-07-2023