itulau_fanua

tala fou

Na faaulufale mai e Siamani le 27.8 piliona euros o lavalava mai ia Ianuari e oo ia Setema, ma o loo tumau pea Saina o le atunuu autu autu.

O le aofaʻi o laʻei faʻaulufale mai Siamani mai ia Ianuari ia Setema 2023 e 27.8 piliona euros, o se faʻaititia o le 14.1% pe a faʻatusatusa i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai.

Faatasi ai ma i latou, e sili atu i le afa (53.3%) o oloa faaulufale mai a Siamani mai ia Ianuari ia Setema na sau mai atunuu e tolu: o Saina o le atunuu autu autu, faatasi ai ma le tau o oloa faaulufale mai o le 5.9 piliona euros, e tusa ma le 21.2% o le aofaʻi o oloa faaulufale mai a Siamani;Soso'o ai Bangladesh, fa'atasi ai ma le tau fa'aulufale mai o le 5.6 piliona euros, fa'atatau i le 20.3%;O le lona tolu o Türkiye, faʻatasi ai ma le faʻaulufaleina mai o le 3.3 piliona piliona, faʻamauina mo le 11.8%.

O faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai pe a faʻatusatusa i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai, o lavalava a Siamani mai Saina na paʻu i le 20.7%, Bangladesh i le 16.9%, ma Türkiye i le 10.6%.

Na faailoa mai e le Federal Bureau of Statistics e faapea, i le 10 tausaga talu ai, i le 2013, o Saina, Bangladesh ma Türkiye o atunuu pito i luga e tolu na afua mai i oloa faaulufale mai Siamani, e tusa ma le 53.2%.I lena taimi, o le vaega o la'ei faaulufale mai mai Saina i le aofaiga atoa o lavalava na faaulufale mai mai Siamani e 29.4%, ma le vaega o lavalava faaulufale mai Bangladesh e 12.1%.

O faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai na auina atu e Siamani le 18.6 piliona piliona i lavalava mai Ianuari ia Setema.A faatusatusa i le vaitaimi lava e tasi i le tausaga talu ai, ua siitia i le 0.3%.Ae ui i lea, e sili atu i le lua vaetolu o lavalava e auina atu i fafo (67.5%) e le o gaosia i Siamani, ae o loʻo taʻua o le toe auina atu i fafo, o lona uiga o nei lavalava e gaosia i isi atunuʻu ma e le o toe gaosia pe faʻagaoioia aʻo leʻi auina atu i fafo mai fafo. Siamani.Siamani e auina atu i fafo lavalava i ona atunuu tuaoi Polani, Suitiselani, ma Austria.


Taimi meli: Nov-20-2023