itulau_fanua

tala fou

Fa'ai'u ile mana'oga ile fale gaosi Fa'atuai le fa'agaioiga ile itu i sisifo

I le aso 23-29 o Setema, 2022, o le tau averesi o tulaga masani i maketi tetele e fitu i le Iunaite Setete o le 85.59 sene / pauna, 3.66 sene / pauna maualalo nai lo le vaiaso talu ai, ma le 19.41 sene / pauna maualalo nai lo le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai. .I le vaiaso, 2964 afifi na faʻatau atu i maketi faʻapitonuʻu e fitu, ma 29,230 afifi na faʻatau atu i le 2021/22.

Na pa'ū le tau o le cotton i uta i Amerika, ae o le suʻesuʻega mai fafo i Texas sa mama.Ona o le tele o fesuiaiga o le ICE i le lumanaʻi, o le paʻu o le manaʻoga o tagata faʻatau, ma le maualuga o suʻesuʻega a falegaosimea, o fale gaosi oloa na masani ona alu ese mai le maketi ma faʻatali.Na mama le su’esu’ega a tagata mai fafo i le itu i sisifo o le toafa ma St. John, sa mautu le tau o le pulupulu Pima, ae mama le su’esu’ega mai fafo.I lena vaiaso, na fesiligia ai e fale gaosi oloa i totonu o le Iunaite Setete e uiga i le 2022 grade 4 cotton fugalaʻau fou na lafo mai le kuata muamua i le kuata lona tolu o le 2023. Na faʻaitiitia le manaʻoga mo vulu, ma sa faʻaeteete le faʻatauga a le faleoloa.Ole mana'oga e auina atu i fafo ole cotton Amerika e lautele, ma o Sasa'e Mamao o lo'o i ai su'esu'ega mo ituaiga uma o ituaiga fa'apitoa.

I lena vaiaso, o afā i sautesasae o le Iunaite Setete na aumaia ai matagi malolosi ma timuga i le itulagi.O lo'o fa'agasolo le seleselega ma le fa'agaoioiga o le cotton fou.E 75-125 mm timuga ma lologa i Karolaina i Saute ma Matu.Na pa'u'u i luga la'au 'a'ano ma pa'u ese le 'ie.Na matua afaina lava vaega na faaleagaina, ae o nofoaga e aunoa ma ni tafu na sili atu ona lelei.O nofoaga e sili ona afaina ai o loʻo faʻamoemoe e leiloa le 100-300 pauna / eka i le iunite.

I le itu i matu o le itulagi o delta, e talafeagai le tau ma e leai se timu.O le fuga fou e ola lelei.O le tatalaina o le poll ma le matua e masani lava.E o'o atu le fa'alēaogāina i se tumutumuga.Ua uma ona selesele le fanua saito muamua, ma ua amata le asiasiga o le togiina.I le itu i saute o le delta, e mafanafana le tau ma e leai se timu.O le seleselega ua oʻo i se tumutumuga ma o loʻo faagasolo galuega.

Central Texas na faʻaauau pea ona selesele ma faʻaauau le faʻalauiloaina o gaioiga.Na amata ona malepe laulaau i le vaiaso na sosoo ai.O peaches cotton sa laiti ma sa laititi le numera.Na amata le seleselega ma le gaosiga.O le vaega muamua o le cotton fou ua tu'uina atu mo le asiasiga.E puaoa ma timuga i sisifo o Texas.O le seleselega i nisi o vaega ua taofia.Ua amata le seleselega i le itu i matu o le laufanua ma ua amata le gaosiga.O le faagasologa i Lubok o le a tolopo ia Novema ona o le faaitiitia o le tau eletise i le taumalulu.

O le faʻagasologa i le itu i sisifo o le toafa ua faʻalauteleina le faʻalauiloaina, faʻatasi ai ma le lelei sili ona lelei.Ua matala atoa le ʻie fou, ma ua amata ona uma le seleselega.O le vevela i St. Joaquin e maualuga ma e leai se timu.O loʻo faʻaauau pea le galuega o le talepeina, ma o loʻo faʻagasolo le seleselega ma le gaosiga.Ae ui i lea, o le tele o la'au fa'atosina e le amata se'iloga e fa'aitiitia le tau o le eletise i le taumalulu.O le cotton fou i le pito o le cotton Pima na amata ona tatala le cotton, sa faʻavaveina le galuega faʻaleagaina, ma o le seleselega o loʻo atoaga.


Taimi meli: Oke-31-2022