itulau_fanua

tala fou

Igoa Pasila i le tasi itu, o le seleselega o loʻo sologa lelei, aʻo le isi itu, o loʻo faasolosolo malie le alualu i luma

E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai mai le puletini vaiaso a Conab, o le seleselega o le cotton i Pasila o loʻo faʻaalia ai le eseesega tele i le va o itulagi eseese.O loo faagasolo galuega o le seleselega i le nofoaga autu o gaosiga o Mato Grosso Oblast.E taua le maitauina o le averesi o fua o le pulu e sili atu i le 40% o le aofaʻi atoa, ma o le gaosiga e tumau pea.I tulaga tau pulega, o le taulai a le aufaifaatoaga i le faatamaia o tagutugutu o laau ma le puipuia o fuga o le cotton boll beetles, e ono faaleagaina ai fua o faatoaga.

O le agai atu i sisifo o Bahia, o loʻo faʻatautaia e le au gaosi ni gaioiga atoatoa o le seleselega, ma e oʻo mai i le taimi nei, i le faaopoopo atu i alava maualuga, o loʻo matauina lelei le gaosiga.I le ogatotonu o le itu i saute o le setete, ua maeʻa le seleselega.

I le itu i saute o Mato Grosso, o le seleselega ua latalata i lona tulaga mulimuli.O loʻo i ai pea nisi o loʻo faʻatali i le itu i matu, ae o uiga o gaioiga o loʻo pulea aʻa, felauaiga o pulu i totonu o le cotton mill, ma mulimuli ane gaosia lint.

I le setete o Maranion, o le tulaga e tatau ona mataala.O le seleselega o fualaʻau i le vaitau muamua ma le lua o loʻo faʻaauau pea, ae o le gaosiga e maualalo ifo nai lo le vaitau muamua.

I le Setete o Goas, o le mea moni e tulaʻi mai ai luitau i vaega patino, aemaise lava i le itu i saute ma sisifo.E ui i le tuai o le seleselega, ae o loʻo tumau pea le maualuga o le lelei o le cotton ua seleseleina.

Na faaalia e Minas Gerais se vaaiga faamoemoeina.O loʻo faʻamaeʻa le seleselega a le au faifaatoaga, ma o loʻo faʻaalia e faʻailoga e le gata i alava maualuga, ae o le gaosiga e matua mataʻina.Ua mae'a le galuega o le seleseleina o le cotton i S ã o Paulo.

Mafaufau i le atunuu sili ona tele e gaosia le cotton i Pasila, o le fua faatatau o le seleselega mo le vaitaimi lava e tasi i le vaitau talu ai e 96.8%.Na matou matauina o le faasino igoa o le 78.4% i le vaiaso talu ai ma siitia i le 87.2% i le aso 3 o Setema.E ui lava i se alualu i luma tele i le va o le tasi vaiaso ma le isi, o le alualu i luma e maualalo lava nai lo le seleselega muamua.

86.0% o le cotton eria i Maranion Oblast na selesele muamua, ma le alualu i luma vave, 7% muamua atu nai lo le vaitau muamua (79.0% o le cotton eria ua uma ona seleseleina).

O le setete o Bahia ua faʻaalia le evolusione manaia.O le vaiaso na teʻa nei, o le seleselega e 75.4%, ma o le faʻailoga na faʻatupulaʻia i le 79.4% i le aso 3 o Setema.E maualalo pea nai lo le saoasaoa o le seleselega mulimuli.

Mato Grosso State o se gaosiga tele i totonu o le atunuʻu, faʻatasi ai ma se tupe maua o le 98.9% i le kuata talu ai.O le vaiaso talu ai, o le index o le 78.2%, ae sa i ai se faʻaopoopoga tele, na oʻo atu i le 88.5% i le aso 3 o Setema.

South Mato Grosso Oblast, lea na siitia mai le 93.0% i le vaiaso talu ai i le 98.0% i le aso 3 o Setema.

O le fua faatatau muamua o le seleselega i Goas State e 98.0%, mai le 84.0% i le vaiaso talu ai i le 92.0% i le aso 3 o Setema.

Mulimuli ane, o Minas Gerais na maua le fua faatatau o le seleselega o le 89.0% i le vaitau talu ai, na siitia mai le 87.0% i le vaiaso talu ai i le 94.0% i le aso 3 o Setema.


Taimi meli: Sep-12-2023