itulau_fanua

tala fou

Fa'asalalau Amerika O lo'o Totogi e Tagata Amerika le Si'itia o Fa'atauga a le Malo o Amerika i Saina

I le 2018, na faʻamutaina ai e le Peresetene Amerika o Trump ni tau fou i luga o oloa eseese a Saina, e aofia ai pulou pesipolo, atopaʻu, ma seevae - ma o Amerika na totogiina le tau talu mai lena taimi.

Na ta’ua e Tiffany Zafas Williams, le pule o le faleoloa o atopa’u i Lubbock, Texas, o tama’i atopa’u e $100 le tau a’o le’i fa’atau atu le tiute o le tiute o Trump i le tusa ma le $160, ae o le pusa savali e $425 ua fa’atau atu nei i le $700.
I le avea ai ma se tama'i fa'atau oloa tuto'atasi, e leai lava sana filifiliga ae na'o le si'itia o tau ma tu'u atu i tagata fa'atau, e matua faigata lava.

O tau e le na o le pau lea o le mafuaʻaga o le siʻitia o tau i le lima tausaga talu ai, ae na taʻua e Zaffas Williams na ia faʻamoemoe e mafai e Peresitene Biden ona sii i luga le tau - lea na ia faitioina muamua - e fesoasoani e faʻaitiitia ai nisi o faʻafitauli i le siʻitia o tau.

Biden i luga o ala o faasalalauga lautele ia Iuni 2019, fai mai, "E leai se poto masani a Trump.Na ia manatu o tau na totogi e Saina.Soʻo se tamaititi aoga tausaga muamua e mafai ona taʻu atu ia te oe o loʻo totogi e tagata Amerika ana tau.

Ae ina ua uma ona faʻasalalau faʻaiʻuga o le tele o tausaga o iloiloga o nei tau i le masina na teʻa nei, na filifili ai le pulega a Biden e faʻatumauina le tau ma faʻateleina le lafoga o oloa mai fafo mo se vaega laʻititi, e aofia ai oloa e pei o taʻavale eletise ma semiconductor gaosia i Saina.

O tau o loʻo taofia e Biden - totogi e le au faʻaulufale mai a Amerika nai lo Saina - e aofia ai le tusa ma le $ 300 piliona i oloa.E le gata i lea, ua ia fuafua e siitia lafoga i luga o le tusa ma le $18 piliona o nei oloa i le isi lua tausaga.

O faʻafitauli tau sapalai na mafua mai i le COVID-19 ma le feteenaiga a Rusia-Iukureini o mafuaʻaga foi lea o le siʻitia o tau.Ae fai mai vaega o fefa'ataua'iga seevae ma lavalava, o le fa'atupuina o tau i oloa a Saina e le taumate o se tasi lea o mafua'aga o le si'itia o tau.

A taunuu seevae fai Saina i uafu i le Iunaite Setete, o le a totogi e le au faatau mai Amerika e pei o le kamupani faatau seevae Peony Company le tau.

Fai mai le Peresetene o le kamupani, Rick Muscat, o Peony e lauiloa i le faatauina atu o seevae i faleoloa e pei o Jessie Penny ma Macy's, ma o loʻo laʻuina mai le tele o ona seevae mai Saina talu mai le 1980s.

E ui lava na ia faʻamoemoe e suʻe tagata Amerika, o mea eseese, e aofia ai tau muamua, na mafua ai le tele o kamupani seevae Amerika o loʻo fesuiaʻi i fafo.

Ina ua mae'a ona fa'atulafonoina le tau a le Trump, na amata loa ona su'e e nisi o kamupani Amerika ni fale gaosi oloa fou i isi atunu'u.O le mea lea, e tusa ai ma se lipoti na tusia mo vaega o fefaʻatauaʻiga o lavalava ma seevae, o le vaega a Saina o le aofaʻi o seevae faʻaulufale mai i le Iunaite Setete ua faʻaititia mai le 53% i le 2018 i le 40% i le 2022.

Ae e leʻi suia e Muscat tagata faʻatau aua na ia iloa o le fesiitaiga o le gaosiga e le taugofie.Fai mai Muscat o tagata Saina "e sili atu le lelei i a latou galuega, e mafai ona latou gaosia oloa sili atu i tau maualalo, ma e faʻatauina e tagata faʻatau Amerika lenei mea."

O Phil Page, o le taʻitaʻifono o le American Hatter Company o loʻo faʻauluulu i Misuri, na siitia foi tau ona o tau.Aʻo leʻi amataina le taua tau fefaʻatauaʻiga i lalo o le Trump, o le tele o oloa a kamupani pulou a Amerika na aumai saʻo mai Saina.Fai mai Page, o le taimi lava e amata ai le tau, o nisi o kamupani gaosi oloa a Saina e vave ona siitia atu i isi atunuu e aloese mai le tau a Amerika.

I le taimi nei, o nisi o ana pulou mai fafo o loʻo gaosia i Vietnam ma Bangladesh - ae e le taugofie nai lo mea na aumai mai Saina.Fai mai Page, "O le mea moni, na o le pau lava le aafiaga o tau o le faʻasalalauina o le gaosiga ma mafua ai le faitau piliona o tala i gau i tagata Amerika."

Na taʻua e Nate Herman, Sui Peresetene Sinia o Faiga Faʻavae i le American Apparel and Footwear Association, o nei tau "ua mautinoa lava le faʻateleina o le tau o loʻo tatou molimauina i nai tausaga ua tuanaʻi.E manino lava, e iai isi mea, e pei ole tau ole sapalai.Ae o matou sa avea muamua ma pisinisi faʻaleagaina, ma na suia le tulaga ina ua faʻatulafonoina tau i Saina."


Taimi meli: Iuni-28-2024